Bakverk · Julen · Loppis · Recept · Vit

Leilas saffransskorpor

Igår kväll när jag hade krupit ner i sängen satte jag på Tv4 play och tittade på Leilas söta jul som gick under tiden vi var ute i skogen. Hon gjorde bla sina underbara Saffransskorpor något som vi alltid haft med i vårt julbak och gissa om jag blev sugen på att göra dessa små favoriter. Det som är så underbart är att dom är otroligt lätta att göra och det går bara inte att misslyckas med dessa ljuvliga små saker!

( Fatet är ett vitmålat loppis fynd, som jag älskar! )

Recept:

100g smör

1 g saffran

2 ägg

1 1/2 dl socker

5dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 dl sötmandel

Gör så här:

Sätt ungen på 175 grader. Häll upp mandeln i en skål och häll kokande vatten över och låt stå en stund. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret och häll i saffran, rör sedan ner äggen och de torra ingredienserna. Skålla mandlarna och hacka dessa grovt el enligt önskemål och häll ner över degen. Knåda ihop degen tills den blir glansig och fin och dela därefter upp den i 3 delar. Rulla ut till 3 längder och ställ in i ugnen i ca 25 min. Därefter tar du ut dem och skär i ca 1 cm tjocka skivor och sänker ugnen till 125 grader. Ställ till sist in dem igen i ca 15 min och sedan är de klara!

Dessa godbitar går ju att variera i all oändlighet och något att rekommendera för er som inte är så förtjusta i saffran är att ha i kardemumma och lite kanel istället, inte så dumt det heller!

Smaklig måltid kära vänner!!

3 kommentarer på “Leilas saffransskorpor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s