Barn · Hemma hos oss · Livet

Min lilla Liten…

God morgon! Vaknade med en gnutta mer energi idag och det trots att jag sovit ute i soffan med en hostande Tindra. Eftersom hennes egna säng är ganska så smal så var det lättare att ta ut henne till soffan där vi båda somnade om ganska fort. Vaknade några gånger under natten för att lägga handen om henne när hon vaknade ledsen annars sov vi rätt ok. Theo har börjat hosta lite så nu återstår det att se om även han blir dålig och jag hoppas så att mina krafter återvänt tills dess för det är tufft att ha 2 små sjuklingar hemma…

Förra veckan blev Tindra 2,5 år och i vår kommun har man Bvc-kontroll då istället för 2 årskontroll, lite knasigt kan man tycka men så är det tydligen. Vi var där i alla fall förra veckan och hon klarade alla små ”test” med bravur och flera av testen slapp hon göra då sköterskan iakttog henne leka och tyckte hon visade klart och tydligt att hon uppfyllde de krav dom vill att man ska kunna vid den ålder. Som att sätta ihop meningar, välja rätt färg eller skilja på den lilla och den stora bilen…

Tindra har den senaste tiden börjat formulera riktigt bra meningar och ibland kan hon låta så där lillgammal. Några favoritord är Aattiis (faktiskt), piis (precis), ja isste itte de! (jag visste inte det), Hoomäär (Homer i Simpson) ja det finns en del och att höra henne sätta ihop långa meningar med vuxenord i är riktigt roligt. Hon börjar lära sig att komma upp på toan helt själv och vill ofta att man stänger dörren och låser, hon har väl kanske inte riktigt koll på att man bara låser inifrån. Hon sjunger riktigt bra nu och för någon vecka sedan satt hon i soffan och sjöng ”Tåmma tide hej hej, tåmma tide hej hej och jag blev alldeles varm i hjärtat! Min lilla Liten är inte så liten längre…

5 kommentarer på “Min lilla Liten…

  1. Kan bara hålla med – språkutvecklingen är SÅ rolig att följa och de säger nya, kloka saker varje dag! Min favorit är: ”vet du en sak, mamma?”. =)

    Och Levi säger förresten också titt som tätt när vi sitter i bilen att han vill ”åka Tinda och Theo!”. =)

    1. Ja visst är det underbart när dom är så där förståndiga :0)

      Vi får träffas snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s