Vikt efter förlossningen

Nu jävlar…

Tindra känns mycket bättre nu och förutom en rinnig näsa är hon precis som vanligt vilket känns skönt, jag däremot är riktigt täppt i näsan och får snyta mig sådär 50 ggr på en dag. Känner mig lite yr i mellan åt och försöker ta det lugnt.

Eftersom jag inte mått så bra så har jag suttit och slösurfat lite i soffan på bloggar som handlar om olika mammors viktresor efter sina förlossningar. Och efter lite pepp både här och där känner jag mig äntligen ordentligt motiverad! Jag är trött på att inte ens vara i närheten av att komma i några gamla kläder och jag känner inte heller för att köpa en massa nytt under tiden. Jag vill hitta tillbaka till mig själv och kunna röra mig som vanligt. Och jag vill göra det med måtta, jag vill äta riktiga portioner men äta bra, jag vill kunna promenera eller träna utan att överanstränga mig och jag vill känna hur jag sakta men säkert börjar må bättre i kroppen…

Eftersom jag hela tiden småätit vill jag lägga av med det för jag är helt säker på att mina resultat skulle vara ännu bättre om jag åt en stadig lunch istället för att lite snabbt slänga i mig något sött. Nu är klockan visserligen bara två mitt på dagen under den första dagen men inte en enda smula har jag petat i mig så nu börjar den på riktigt, min viktresa!!

Eftersom att min stora last är det söta som jag visserligen äter med måtta men som jag ända har svårt att helt låta bli tänkte jag fråga om tips. Vad gör ni när ni är sugna på något sött men inte vill äta? Byter ni ut det mot något annat istället och i så fall vad?

Jag diskuterade för ett tag sedan med en god vän som sa att man oftast är törstig när man känner sig sugen så jag tänkte dricka ett stort glas vatten när jag blir ”sugen” på nått sött så får vi se om det känns bättre.

Pepp pepp på mig själv för nu jävlar kööör vi!!!

13 kommentarer på “Nu jävlar…

 1. Min syster har flera olika nyttiga alternativ på efterrätter, väldigt goda med. Kanske inte samma som dina goda efterrätter men helt klart bra och viktigast av allt nyttigt..

 2. Precis Nadia, vatten är svaret jätte ofta 🙂 Så vatten och frukt är min grej då jag kör fettförbränning. Eco apelsiner för törst och ork, och eco bananer för mättnaden. Samt massa vatten. Kost man mår bra av dessutom, Dock börjar jag alltid dagen med masstig frukost även om jag skall gå ner i fett. För att kroppen ställer om till högre ämnesomsättning om du börjar dagen med kraftig frukost. Sen kan lunch vara frukt, bra middag och frukt som kvällsmat. Och massa vatten 🙂 Funkar hur bra som helst Nadia ❤

  kram

  1. Tack Peter!!
   Jag äter ju alltid en skål med kellogsspecial K med mjölk men funderar på att byta ut det till arlas vaniljyougurt m bär och müsli? En stadig frukost känna ju alltid bra!!

   Kram på dig!

 3. Såklart är frukt bättre än godis eller kakor, men socker är ändå socker oavsett källa så vill man bli av med sötsuget tror jag på att helt enkelt hålla sig helt och hållet ifrån det nån vecka för att ”avgifta” sig. Jag är en riktig periodare och pendlar mellan att äta alldeles för mycket (inte så mycket egentligen alls, bara mer än jag mår bra av) och ingenting. Försöker hitta en balans men det är svååårt…

  1. Ja det är verkligen skit svårt det där med socker!! Jag tycker ju inte själv att jag äter speciellt stor mängd men det känns ju ändå onödigt. Frukt kommer jag äta ändå, vill ändå behålla någon balans i det hela och äta så Theo får i sig det han behöver. Men helt klart skippa socker i den mån jag kan :0)

 4. Jag har ett recept på ett jättegott knäckebröd du kan få om du vill? 🙂 jättebra om man är sugen på nått gott 🙂 kram

  1. Jätte gärna Malin!! Min mail är nadia@smuligt.com
   Jag brukar äta två knäckebröd innan jag lägger mig för att inte somna på tom mage så det skulle bara super!

  1. Åh vad skönt att slippa det! Jag har mycket lättare att stå emot både chips och snabbmat så vi alla har väl våra laster och våra ljuspunkter ;0)

 5. Mitt tips är att äta ofta men mindre. 3 stora mål mat, frukost, lunch o middag. Däremellan nyttigt mellanmål tex keso m frusna bär el äpple o kanel. Det är supergott! Det viktiga är att aldrig bli hungrig! Ät minst var tredje timme och låt måltiderna bli mindre o mindre ju längre dagen går. Försök ta bort kolhydrater el åtminstone minska på dem.
  Detta funkar hur bra som helst!! Det ger kanonresultat om man bara ger det en chans. Och gör som Sandra sa, avstå helt under en period så ska du se att det blir lättare!
  Nu önskar jag bara att jag själv kunde hålla detta!;)

  1. Just att äta regelbundet är mitt stora problem. Jag försöker alltid hinna så mycket som möjligt att jag ofta glömmer äta tills jag är vrålhungrig eller alldeles yr. Men nu har jag ställt mig in till 100% och ska banne mig klara det här så jag ska försöka så gott det bara går!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s