Barn · Sommaren · Träning

Tinda stor tjej nu…

Här hemma pågår potträning för fulla muggar. För några veckor sedan åkte vi och lät Tindra köpa egna trosor och en dag bad hon själv att få ta på sig dom. Några olyckor i första dagarna men efter det har hon klarat sig riktigt bra! Det händer någon enstaka olycka då och då mest när hon är uppe i något nytt.

I morse tog hon av sig nattblöjan själv och gick och hämtade nya trosor i sin låda. Traskade i väg och hämtade pottan, kissade och bad om papper. Precis bredvid mig stod torky så jag rev av en bit och gav henne varpå hon utbrister ” Neeej mamma, toapapper!!!” Haha, söta lilla tokan!

Vi har även varit iväg och handlat, åkt bil längre sträckor och tagit små utflykter utan olyckor och igår stannade vi på glasserian på väg hem från farmor och när vi var klara lånade vi deras toalett där Tindra sa ”Mamma inte hålla mig, Tinda stor tjej nu!”

Stolt mamma minsann!!!

9 kommentarer på “Tinda stor tjej nu…

  1. Vad roligt, duktiga Novalie!! Hur gjorde ni på natten? Tindra dricker fortfarande välling så vi sätter på henne blöja för säkerhets skull.

   1. Efter typ en vecka torr dagtid så testade vi även nattetid. Samtidigt slutade vi med välling på kvällen. Några ggr har det krisat och då har hon fått en mindre slurk tidigt på kvällen.
    Och så har vi bunkrat upp med några plastade frottélakan 🙂

 1. 🙂 vad roligt att det går bra! Hur gammal är Tindra? Min flicka är 15 månader och jag funderar på när man borde börja. De säger att det är bäst att toa-träna på sommaren, inte lika mycket kläder på som blir nerkissade som på vintern. Känns som jag borde vänta till nästa sommar, min är nog fortfarande för liten för att förstå det hela än eller vad tycker du?

  1. Tack! Tindra blev 2 år i april. Jag tycker nog att du ska vänta tills nästa vår, jag hade samma inställning och gjorde ett försök när det blev varmt men hon ville inte alls kissa på pottan så vi la ner det helt och några veckor senare bestämde hon själv att det var dags så det kommer nog mer naturligt när dom själva är redo. Sen kan man ju alltid ha pottan redo och leka lite med den så den finns med i bilden när det sen börjar bli aktuellt :0)

 2. Duktiga Tindra!!!

  Vi har backat och lagt potträningen på is. Inte hållbart att börja dagis och bara kunna kissa ute i gräset liksom. 😉 Pottan är fortfarande läskig att ens sitta naken på och han är långt ifrån att kunna göra nåt där. Annars är han duktig på att hålla sig och säga till, men det hjälps ju liksom inte…

 3. Bra tanke, han är väl förmodligen inte helt redo än! Tror det blir lättare för alla om man väntar tills barnet själv vill lära sig. Då går det nog betydligt fortare också och dagisfröknarna är nog glada om dom slipper springa ut i gräset varje gång han ska kissa 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s