Pyssel · Rosa · Vit

Hjälp!!!

God kväll eller snarare god natt…

Idag hann jag med både tippen, röjning av pensionärskuvös och jag fick till och med målat det sista lagret på byrån i sovrummet. En timmes sömn i soffan med Nea på magen och lite småplock i köket blev det med. Mycket sammandragningar nu under kvällen vilket gjorde det givet att strunta i tvätten och istället plocka upp min nya kvällshobby, virkning!!

Japp, förutom att jag känner mig lite som mormor så är det både kul och sysselsättande. Lärde mig ganska fort att man inte kan dra åt tråden så hårt man kan för då blir det både snett och svårt att gå vidare. Jaja, första virkningen ska väl se lite rolig ut, övning ger ju färdighet! Men nu till kvällens stora bekymmer, hur avslutar man?? Alltså hur fäster man tråden på slutet så inte maskorna går upp? Jag har spenderat de senaste 2 timmarna på nätet och på youtube men blir galen för det framgår inte på ett enkelt sätt så även jag kan förstå…

Så snälla söta ni finns det någon av er som vet hur man gör???

Nä, en skål flingor och sängen så får jag se om vi kan lösa mysteriet imorgon…

Natti natt

 

5 kommentarer på “Hjälp!!!

  1. Mysigt med virkning ju! Själv är jag helt värdelös på sånt och mina fingrar skulle nog inte klara det längre men kul är der! Och nåt svar på din fråga har jag inte. 😉

  2. Jag vet inte säkert. Men ag hade klippt av tråden och trätt änden genom ögglan och dragit åt den. Borde bli sin en knut. Sen kan du ju alltid fästa den genom att sy in dem i virkningen. Ska se om jag hittar någon mer officiell teknik 😉

  3. Jättesvårt att förklara men jag ska försöka… man gör som om man skulle virka fast när du tagit sista så gör du öglan stor och tar bort nålen. sedan drar du ut så det blir en JÄTTE STOR ring och där klipper du av garnet och drar igenom den. Om du inte fattar så kan jag se om jag hittar en nål och filma via mobilen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s