Bakverk · Bebis · Bebisrum · Recept

God morgon!

God morgon! Kunde inte låta bli att krypa ner i soffan under filten med tända ljus och en bit äppelpaj nu på morgonen. När det spöregnar ute får man så lov att sitta och dra sig i soffan ett tag innan man kommer igång.

Måste dela med mig av världens enklaste recept på smulpaj!

Äppelpaj:

2 dl vetemjöl, 1 dl socker, mjukt smör, äpplen, kanel och socker

Börja med att skiva ca 2 äpplen i ganska tunna små skivor och blanda dessa sedan med valfri mängd smör, socker och kanel. Vill du framhäva smaken lite ytterligare steker du äppelröran tills de blir mjuka. Lägg sedan upp i en pajform och ställ åt sidan. Ta fram en skål och häll i mjöl och socker och blanda. Därefter tillsätter du smör lite i taget samtidigt som du rör runt och när det har blivit en smulig deg som håller ihop kan du strö ut den över äpplena i pajformen. Jag brukar grädda i min varmluftsugn i 15-20 min på 175 grader (varierar något från ugn till ugn)

OBS! Jag använder mig av en mindre pajform så ska du göra en stor paj så dubbla receptet!

Här kommer en liten före bild på Tindras present, hann inte få klart den igår som jag tänkt så det kommer mer bilder senare. Tror hon kommer bli riktigt glad i alla fall!!

Många sjuka fröknar på dagis idag så jag ska hämta upp henne tidigare så nu måste jag sätta fart om jag ska få tvättat och plockat undan lite här hemma…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s