Hund · Inredning

Kloklippning…

 

Igår spenderade hundarna dagen i hundgården medan jag storstädade sovrummet. All tvätt bars ner i tvättstugan och nya maskiner sattes på. Bytte till nya fräscha sängkläder ( älskar känslan av att lägga sig i sängen med nya lakan), dammsög, torkade ur hundarnas bäddar och hängde upp ny tvätt.

Har fått klart Tindras present också så nu är det bara en komplettering till som behövs, vet inte om det kommer hinnas med inför morgon dagen tyvärr…

Idag har vi en inne dag då vädret är minst sagt oberäkneligt, Nea har fått sina tänder renskrapade och alla 3 har fått klorna klippta. Och ni ska veta att medan Nea ligger och njuter med något enstaka ryck så total vägrar både Tira och Vin att klippa klor. Tira lät sig hanteras bättre än vanligt idag och efter 5-6:e klon med godis efter varje klipp lugnade hon ner sig och alla klorna blev klippta. När det var Vins tur var både orken och kraften slut men båda framtassarna blev lite slarvigt klippta i alla fall, Mattias lova hjälpa mig med resterande klor ikväll. Avskyr när man hör Klick Klick Klick mot golvet hela tiden!! Rom byggdes ju inte på en dag så bättre ska det banne mig bli!!

Någon som har bra tips mot totalvägrande hundar när det gäller kloklippning är mer än välkomna att dela med sig!!

Nu ska jag hoppa in i duschen för snart är det dags att hämta Tindra och lite senare blir det sjukgymnastik och jag hoppas att det känns bra idag.

2 kommentarer på “Kloklippning…

 1. Visst är det härligt att nyduschad lägga sig i en renbäddad säng! 🙂

  Nåt bra kloklippstips har jag inte egentligen. Ingen av mina har varit bra på det utom Svansa och det var nog tack vare hennes personlighet och inget annat. Öva, öva och bara ta nån klo per tillfälle är väl det ända… Och att testa olika ställningar. Olika hundar föredrar olika. Mella är bäst när hon får stå och jag står gränsle över henne och lyfter fötterna bakåt. Men som sagt, jag är inte bra på det heller…

 2. Det jag kan tipsa om är att göra det på trimbordet. merlin har jag alltid haft svårt med..han ska åma o kråma sig. har haft honom liggande men har alltid slutat med att jag blivit arg.
  Sen jag började göra det på trimbordet går det som en dans. han gillar fortfarande det inte men han accepterar det.
  Framtassarna tar jag när de sitter. baktassarna får de stå upp o så tar jag benet precis som en hovslagare gör.
  O så är man själv i bra arbetsställning man ser bra o slipper knäcka ryggen.
  Ta en tass i taget så det alltid slutar positivt.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s