Bebis · Hund · Valp

Påsken

Tindras första Påsk är firad och tyvärr har jag jobbat fredag, lördag & måndag. Känns ganska skönt så här i efterhand men det har känts tungt att höra hur mysigt dom haft det där hemma. Söndagen var jag i alla fall ledig och vi var bjudna på påsklunch hemma hos Petra & P-A. Jag passade på att spåra med både Nea & Tira. Första gången för den lilla och med oss i spåret hade vi lilla Alice som var alldeles för stor störning så det får bli ett nytt spår här hemma i veckan. Nea som redan är rutinerad tog spåret som en klocka och visade sig från den bästa sidan, alla apporterna med hem. Alice sprang med i spåret och babblade för allt hon var värd och Nea brydde sig inte det minsta!

Pratade lite med vår kära uppfödare om Nea och efter ett bra samtal känns det som att jag tänker rätt med Nea! Hon ska musklas upp ordentligt och sedan kanske vi vågar oss ut på tävlingsplan igen :0)

Nu lite bilder från vår härliga påsklunch…

Efter jag jobbat idag iakttog jag min fina lilla fröken som härjade vilt i vardagsrummet och därefter mös vi i soffan med en flaska välling och sedan somnade hon helt utmattad min lilla vän.

Jag åkte bort till Härskogen med mina blå för att sätta igång Neas hemmasim nu ikväll och gissa om hon var sugen på att få hopa i plurret :0) När vi satt igång och Nea tagit mod till sig att slänga sig ut efter leksaken så tyckte Tira att det var värt ett försök och hon tog sats och flög ut i vattnet och rakt ner under ytan, upp med ansiktet och sippade luft för att febrilt leta sig in mot kanten igen, hahaha!! Min söta lilla råtta, hon är så långbent så man kan inte annat än att skratta åt henne.

Nea förstod direkt att den nya flytvästen hjälpte henne och hon får upp och ner i vattnet för att simma ut och apportera. Funderar på hur man ska få henne att simma längre sträckor?? Tips tas gärna emot!!

Vilket avslut på kvällen!! (stod förresten någon timma ute och grävde i min rabatt när jag kom hem, sen blev det kolsvart och jag fick ge upp) Nu väntar den efterlängtade sängen för som vanligt sover alla utom jag…

*Sov så gott*

6 kommentarer på “Påsken

 1. När det blir varmare i vattnet, simma med henne om det går! Ett annat alternativ är att låna en roddbåt. En sitter i aktern och håller i linan som är fäst vid flytvästen och den andra ror. Det kan också bli att med mer simträning kanske Nea börjar njuta av vattnet och simningen som Silva gör. För då är det bara att stå på bryggan och peppa lite..

 2. Åsas tips är bra. Ett annat (i brist på båt och badvänlig temperatur) är att köpa en apportkastare. Då kan du få iväg grejen längre = mer simning.
  Jag har aldrig lyckats få Bucks att simma för simmandets skull – Xsita gör det – utan det är bara i för att hämta apport och upp igen. Det blir ju, tyvärr, inte de rätta träningen, eftersom det blir väldigt ”explosivt” och det är inte de musklerna man eftersträvar. Det är bara i pool jag har fått honom att simma längre stund, på ett hundsim utan möjlighet för honom att ta sig upp. 😉

  Förresten, tårtorna… Brudparet ville visst vara med och bestämma smak, dumma människor. 😉 De vill ha chokladbottnar och mellanlägg av jordgubb och vanilj. Är det okej? Annars får det bli nåt annat.

  Kram

  PS. Fina bilder på en väldigt, väldigt fin prinsessa ❤ DS.

 3. Håller med dem båda ovan ang simningen. Roddbåten går att byta mot kanot förstås och jag simmar mycket ogärna själv utan tvingar i A. 😉 De riktigt bra simövningarna som att simma i snäv cirkel osv måste man nog nästan i själv (dvs A). Riktigt långa badbryggor är najs oxå.

  Fina bilder från i söndags! Syns jättetydligt i Sams ögon att han inte var kry… Idag har han iaf varit piggare om än känslig och klängig.

 4. Ett annat litet tips är en lång brygga, så kan du gå fram å tillbaka där uppe å Nea simmar där nere, med eller utan lina 🙂 Då får hon svänga åt båda håll när ni vänder vid land på båda sidorna av bryggan å får även göra lite snällare höger och vänster svängar när man rundar bryggan…
  Ha det så bra!!
  KRAM!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s