Baka · Barn · Hemma hos oss · Julen · Livet · Pyssel · Vardagsrum · Vinter · Vit

Årets adventskalender…

I helgen tände vi det andra ljuset och julen smyger sig på här hemma. Trots att det bara är två veckor kvar till jul har inte den där riktiga julkänslan infunnit sig hos mig. Tänkte göra ett riktigt försök till helgen med julbak och pyssel. Pepparkaksbak, dekorerade pepparkakshus, adventskalender och pulkaåkning har vi redan hunnit med men trots det är jag inte riktigt där än.

Senaste halvåret har min smärta ökat och min vardag har varit mycket tuffare. Trots att jag inte vill det så ligger mycket fokus på mig och hur jag mår. Att göra roliga saker är inte längre helt självklart, det är inte bara att åka. Ofta måste vi först se hur jag mår. Att åka och träna eller promenera med hundarna är inte heller längre en självklarhet, något som tynger mig mycket. Jag vet att dom klarar sig med hundgården om dagarna, små promenader och bus runt tomten men det finns så mycket mer jag önskar för mina Blå. Det gör ont att tänka på hur lite aktivering de får just nu. Självklart aktiveras dom av både mig och barnen men inte alls som förr. Livet flyter på men inte alls som jag skulle vilja. Många gånger känns det fruktansvärt tjatigt med mig och min smärta men den finns ju där dagligen och det finns inget jag kan göra för att ändra på det hur mycket jag än önskade. Jag saknar att vara igång hela tiden, att pyssla, måla, baka, träna hundar, promenera ja allt det där som förut var så självklart!

Hoppas att jag får ha en bättre helg och en riktigt fin 3:e advent med en massa julstök. Lucia står runt hörnet och så även min mammas födelsedag så det blir lite pyssel under veckan också. Och jobb såklart. Jag är oerhört tacksam att jag fått chansen att arbeta på ett sånt fantastiskt ställe. Att jag får gå till jobbet och glömma smärtan, hjälpa baktokiga mammor och tjejer/killar, träffa mina underbara kollegor som är så otroligt omtänksamma.

Nu är det hög tid att stoppa något i magen innan det är dags att ge sig iväg till jobbet. Tänkte dela med mig av några bilder på årets adventskalender. I och med att barnen fortfarande är ganska små tycker jag att det är lite för mycket med en adventskalender för varje dag så precis som förra året öppnar vi en ny lucka på advent när vi tänt ljuset i adventsstaken. Theo äter ju fortfarande inte kakor eller sötsaker men vi gör ett undantag nu under jul när han ändå är så medveten om att Tindra får smaka ibland. Efter att de öppnat första luckan förstod han genast vad pepparkakorna var och efter att de kommit hem från dagis nästkommande dag pekade han på pepparkakorna och sa att han ville ha, pappa förklarade att han får vänta och stackarn blev jätte ledsen. Inte helt lätt att förstå att det inte alltid är ok fast det finns framme men det glömde han av rätt fort igen…

 

DSC_0007

DSC_0025

DSC_0028

DSC_0034

DSC_0042

DSC_0053

Oj vilket långt inlägg det blev, jaja får helt enkelt börja blogga lite mer om jag har så mycket att få ur mig 😉

Önskar er en fortsatt fin början på veckan! Ta hand om er vänner!!!

En kommentar på “Årets adventskalender…

  1. Jag hoppas att du på nåt vis finner en lösning på din smärta så du kan få slippa både den och starka tabletter i framtiden! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s