Hund · Uncategorized · Utomhus

Mentalbeskrivning…

Förra helgen gjorde vi Mentalbeskrivning på Vin. Vi åkte upp till klubben tidigt för att vara med när Sabine gick med två av sina tjejer. Efter några timmars väntan var det vår tur och jag hade ännu inte bestämt mig för om jag skulle genomföra skotten eller inte. Dom skjuter ju rätt så bra från polisens skjutbana som ligger ett stenkast därifrån men det bekymrade inte Vin det minsta och trots att han suttit i en bil halva dagen med skott utanför så visade han ingen osäkerhet överhuvudtaget så tillslut beslutade jag att vi skulle genomföra dom ändå. ( för er som inte vet så har jag tvekat då han efter bilolyckan visat viss känslighet för höga plötsliga ljud )

Vin sitter redo och väntar på sin tur…

_DSC0738

Thornapple Only The Brave ”Vin” (Vinn)

_DSC0742

Lite massage innan är ju aldrig fel…

_DSC0745

På hanteringen följer han med testledaren och besvarar kontakten. Sedan vänder han om och tittar på mig och strosar glatt tillbaka till mig. Hanteringen accepterar han utan problem och precis som på utställning står han bara stilla…

_DSC0748

_DSC0750

På leken förvånade han mig stort då han faktiskt visar stort intresse och leker aktivt något jag inte trodde han skulle göra. När han kom till oss visste han inte alls vad kampa var och att kasta en pinne var helt lönlöst då han bara stod som en frågetecken så det kändes verkligen stort att vi lyckats få fram såpass stor leklust i honom…

_DSC0753 _DSC0756 _DSC0758

Själva kampandet gjorde han inte riktigt utan buffade mest på mig och leksaken…

_DSC0759

Jakten springer han iväg efter föremålet men stannar efter halva vägen. När vi går fram nosar han på trasan och går vidare. Andra gången springer han ut och avviker snabbare ut mot buskarna för att sedan inte bry sig mer om den…

_DSC0762

På Aktiviteten står han lugnt och tittar omkring sig, mot slutet luktar han lite i gräset.

_DSC0765

Avståndsleken…

_DSC0768 _DSC0769

Vin visar intresse och springer rakt mot figuranten för att hälsa och nosa på leksaken. Han försöker leka men visar inget större intresse för hennes trasa så efter en stund springer han tillbaka till oss…

_DSC0770

Vid Overallen gör han en kort undanmanöver utan att visa hotbeteenden.

_DSC0772 _DSC0775 _DSC0777

När jag närmar mig overallen följer han efter och tittar nyfiket…

_DSC0781

Han springer och kissar och springer sedan tillbaka till mig när jag satt mig ner på huk framför overallen.

_DSC0787 _DSC0789

Han luktar en snabbis på den och hoppar upp i mitt knä och pussas…

_DSC0791 _DSC0794

Han gör en liten båge på första tillbaka vägen men därefter inget kvarstående intresse…

_DSC0800

_DSC0805

När skramlet kommer gör han en liten undanmanöver bakåt stannar upp och tittar vad det var sedan följer han mig fram till skramlet och släcker törsten i vattenpölen. Vid första tillbaka vägen gör han en ytterst liten båge för att sedan inte visa något intresse vid de andra passagerna…

_DSC0807

Här förvånade han mig ganska mycket då jag trodde han skulle reagera lite starkare på ljudet. Riktigt positivt såklart!

_DSC0808

Spökena blev inte riktigt som dom borde då poliserna som sköt genom hela Mh:t bytte vapen med betydligt högre skott samtidigt som spökena gjorde entré så Vin stod vänd med ryggen mot spökena i riktning mot skotten. När han tillslut vänder blicken fram mot mig ser han spökena och går fram till mig utan att bry sig så värst om spökena. Spänner upp sig lite och iakttar dom…

_DSC0812

När jag går bort mot spöket följer han glatt med och hälsar mer än gärna på figuren…

_DSC0818

Han hoppar upp och försöker pussas…

_DSC0822

_DSC0830 _DSC0836

Under leken startar han snabbt och leker aktivt men griper lätt med framtänderna och tappar intresset för leksaken mot slutet…

_DSC0839

När skottet går av försöker jag få honom intresserad av leksaken vilket går sådär. Han stannar upp någon sekund och springer några meter bort mot skytten där han stannar och vädrar efter skytten. Jag försöker kalla tillbaka honom och han tittar mellan mig och mot skytten och står kvar tills jag går mot honom då han möter upp mig.

Testledaren valde att bryta då hon tyckte det vore orättvist mot honom. Själv tycker jag att vi kunde fortsatt då jag inte såg någon rädsla eller osäkerhet i honom. Han stod lugnt låst mot skytten och iakttog så enligt min uppfattning borde han fått en 4:a

Oavsett vad det står i pappret känns det otroligt bra då jag fått en bekräftelse på att han inte är så ljudkänslig som jag trodde. Han genomförde ett Mh med skott under hela banan och trots allt han gick igenom brydde han sig inte så värst mycket om det. Han visade sig vara mycket coolare än jag trodde och mest av allt visade han till min förtjusning en rätt stor leklust som vi absolut ska bygga vidare på!

_DSC0847

Tiden efteråt har han varit precis som vanligt och han visar inte minsta beteendeförändring vilket känns super! Det är en riktigt härlig kille vi har.

Thornapple Only The Brave har numer Känd Mental Status

Stort Tack till Sabine för sällskapet och hjälp med fotandet!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s