Djur · Lilla Kanin · Livet

Vår Lilla Kanin…

Lilla Kanin hittades så gott som förlamad i hela bakpartiet en eftermiddag. Vi förstod inte alls vad som hänt och han var alldeles matt. Jag ringde akuten men de hade fullt så vi fick avvakta med att ta honom till veterinären och under tiden låg han i min famn mest hela tiden. Blev matad, badad och ompysslad. Jag har aldrig någonsin träffat en kanin som honom, han påminner så otroligt mycket om en hund och han tycker om oss otroligt mycket.

När jag väl lyckades få en veterinärtid fick jag höra att det nog var bäst att låta honom somna in. Och jag som är så otroligt känslig och som tycker det är så hemsk att ta ett liv från någon som för övrigt är pigg och glad, jag grät som ett litet barn och kom in på kliniken med gråten i halsen och tårarna rinnande ner för kinderna. Fick träffa läkaren som tittade, lyfte och bände på Lilla Kanin och pratade med honom precis som vi. Eftersom att han fortfarande hade lite känsel kvar gav han oss hopp, hopp om att lite medicin skulle göra susen för vår vän. Jag torkade tårarna och viskade till Lilla Kanin att allt skulle bli bra.

Satte mig i bilen något chockad över att ha honom kvar hos mig. Åkte raka vägen till apoteket och hämtade ut medicinen. Kom hem och bäddade ner oss i soffan där han somnade som en stock…

_DSC0090 _DSC0181 _DSC0207

Nu efter lite mer än en vecka sitter han upp själv, använder bakbenen om än lite vingligt och både äter och dricker själv. Den lilla mirakel kaninen svarade fint på medicinen och börjar sakta likna sig själv igen. Han och jag kommer alltid minnas dagarna han låg svag i min famn, då han blev stilla badad i handfatet och de gånger jag fått i honom vatten som han annars inte orkat dricka.

Ni vet den där blicken av tacksamhet, den har jag sett hos honom många gånger under denna tiden och jag förundras över hur storhjärtad han är vår Lilla Kanin ♥

_DSC0261

9 kommentarer på “Vår Lilla Kanin…

 1. Åh 😦 Exakt samma sak hände med vår kanin igår, förlamad bara sådär. Han äter och bajsar normalt och är förövrigt mycket pigg, men inte glad över att han inte kan gå ordentligt. Ska in till veterinären imorgon och hoppas på det bästa! Va kul att din kanin blev bra! Mvh Sofia med kaninen Dumle!

  1. Nej men fy! Håller tummarna för att ni har lika tur som vi!
   Jag fick sköta om honom som en nyfödd bebis och se till att han fick i sig medicin, mat och vatten. Som tur var så svarade han bra på medicinen och idag är han hur pigg som helst. Bor ute i en stor hage med sin tjej. Hoppas verkligen att allt går bra och att ni har samma tur som oss. Håller alla tummar jag kan!
   Stor kram till dig och Dumle ❤️

   1. Åh vad kul att höra, egen tjej och allt. Dumle har en hane-Dennis till bästa vän. Dom har alltid sprungit lösa på våran gård tillsammans. Men nu är Dennis ledse och fundersam över att inte Dumle är ute med honom och härjar. Det som vi är glada över just nu är att han äter och dricker hur bra som helst, och att han inte är helt förlamad. Han använder bakbenen och rör dom men bakdelen hänger inte med alls, han reagerar om man kittlar honom på fossingarna. Han är ju hur pigg som helst och kelig så vi får hoppas! Det är så jobbigt och känslosamt när det händer våra små vänner något. Kram! ❤️🐇

 2. Vi åkte till vetrinären i måndags och dom gav oss också hopp om lilla dumle eftersom han hade känsel kvar. Åkte o hämtade ut medicin på apoteket (anti inflammatorisk och smärtstillande). Nu efter 6 dagar med medicin så märker vi att han är starkare i bakbenen. Det bästa av allt är att han verkligen älskar medicinen som han får. Han äter och dricker hur bra som helst. Vi tvättar rumpan på honom varje dag, det tycker han är skönt. Han är dock trött, men det är förståeligt.. Har skämt bort honom med massor av marskosor, blad, morot, banan, äpple, potatis och melon. Vad fick du för medicin till din lilla kanin?

  1. Men åh så roligt att läsa!!! Minns inte vad den hette men kan kolla upp om du vill. Helt otroligt hur dom kan återhämta sig från något sånt!
   Vi är så glada att ha honom kvar och att han är så pigg och frisk, aldrig någon som skulle kunna ana att han nästan var förlamad.
   Hoppas att det bara blir bättre och bättre för lilla Dumle så han snart är på benen igen ❤️ Håller alla tummarna för honom!

   1. Lilla dumle somnade in igår.. Hans hjärta orkade inte med att kämpa längre.. Han åt och drack in i det sista men han orkade inte fortsätta. Lilla dumle. Nu springer han och betar på dom gröna molnen. ❤️

   2. Men fy vad tråkigt! Jag är så hemskt ledsen för er och lilla Dumle ❤
    Hoppas han har det mycket bättre nu
    Stor Kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s