Hemma hos oss · Hund · Utomhus

Mycket pälsvård…

Fördelen med att vakna upp tidigt på en söndag är att man kan hinna med en väldans massa innan klockan ens närmat sig lunch. Egentligen känner jag mig inte alls särskilt kry då jag vaknade upp med ett huvud av bly men är det vackert väder så är det! Eftersom att våra hundar aldrig någonsin verkar sluta fälla var det dags att borsta igenom alla 3 igen och om folk frågar mig hur det är med pälsvården på en Aussie ja då svara jag att det är en hel del!

När vi satt på mässan i år fick jag samma fråga och svarade på precis samma sätt medan min monterkamrat sa att den var i princip obefintlig på hennes hund. Det fick mig lite att tänka, för på mina hundar ÄR det mycket pälsvård och det har väl säkerligen att göra med att de har en otroligt tjock päls alla tre och kanske också det faktum att dom faktiskt är tre stycken…

_DSC0057

Sedan åker vi på en hel del utställningar då det är något jag själv tycker är otroligt kul och då blir det ju också en del pälsvård och även om vi inte åker iväg så har jag två hundar som får en otrolig päls på väldigt kort tid. Nea till exempel har nästan alltid tuffsiga tassar och inte alls för att jag inte klipper dom utan just för att det växer så otroligt fort på henne medan Vin knappt har någon päls alls på sina tassar och nästan alltid ser välklippt ut utan att jag rört honom på flera månader…

_DSC0060

Igår fick vi äntligen in resultatet för min fina lilla Tiras röntgenplåtar och hon fick HD A och ED UA vilket innebär att hon är helt fri på både höfter och armbågar ♥

_DSC0068

Det är väl en himla tur att jag faktiskt tycker att det är kul att trimma och pilla med hundarna när jag ändå måste. Det är ännu ett tillfälle som jag kan ge dom lite egentid och verkligen pyssla om dom…

_DSC0079

Ja efter någon timme utav borstning tror jag att vi fick bort det mesta och förhoppningsvis kan damsugaren få stå och damma till sig lite under veckan för oj så tröttsamt det är med allt det där håret! Promenad har vi också hunnit med så nu när hundarna ligger och sover passar jag och Liten på att ta tag i det sista i tvättstugan och sedan tror jag minsann att vi ska börja baka lite inför nästa helg stora 1 års kalas…

Ha en riktigt fin söndag i det vackra vädret!!!

4 kommentarer på “Mycket pälsvård…

  1. Det är mkt pälsvård med pälsaussies 🙂 framförallt under fällningen som varar i evigheter när man har fler 😉
    Minus päls på tassarna växer oxå ut på nolltid medans jag knappt aldrig behöver klippa Pluss 🙂 Så lika men ändå olika!

    1. Ja, ibland känns det som att det aldrig finns ett slut på fällandet! 🙂

  2. Bästa svaret angående päls kom nog från en howavartuppfödare ändå: de fäller bara två gånger om året – ett halvår i taget… =P Verkar stämma på dina små blå. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s