Barn

Sömnsvårigheter…

Ännu en kväll som fått ett trassligt slut då Liten vaknat efter ca 1-2 timmar efter att hon lagt sig. Såhär har vi haft det ett tag nu och emellanåt sover hon hela natten i sitt rum och andra nätter vaknar hon mitt i natten panikslagen och skriker hysteriskt tills hon lagt sig i vår säng med vällingen. Det är så himla svårt att veta om hon drömmer mardrömmar eller bara behöver extra närhet just nu. Att hon har sömnsvårigheter är det ju ingen tvekan om…

Något oerhört tröttsamt är att hon inte ger sig förns jag tar henne. Hur mycket Mattias än försöker lugna henne skriker hon och sparkar tills jag tar henne. Ikväll satt jag vid datorn och försökte gå igenom lite saker jag inte hunnit de senaste dagarna och när hon insåg att jag inte låg i sängen blev hon hysterisk. Tillslut lämnade jag allt jag höll på med och fick sitta 40min vid hennes säng tills hon somnade. Hon lägger sig ner lugnt men så fort hon hör minsta knak så sätter hon sig upp och kollar om man är kvar. Jag vill verkligen få ordning på det här så från och med nu ska hon sova i sin säng även om jag måste gå upp mitt i natten och sitta vid hennes säng tills hon somnar om! Jag kommer säkert vara skit trött men jag hoppas så att vi kommer tillbaka till våra normala sängrutiner för det här rent utav suger!!!

Om någon har något tips på vad som kan underlätta eller hjälpa så får ni gärna dela med er, allt är välkommet!!

 

7 kommentarer på “Sömnsvårigheter…

 1. Usch va jobbigt! Man behöver verkligen den där egentiden på kvällen för att orka! Vi har gått igenom ungefär samma sak. Tror de va innan Novalie kunde uttrycka sig ordentligt. Hon sov sämre och var ”trotsig” på dagarna. Säkert en fas de går igenom och ända rådet jag har är att stå ut och finnas där. Lätt att säga nu och otroligt jobbigt när man är mitt i det :/
  När Novalie lärde sig alla ord och kunde kommunicera bättre så blev hon behagligare på dagen och numera somnar hon själv i sin säng. Vaknar hon på natten så får hon komma in till oss och sova.
  Hoppas det vänder snart!

  1. Ja jag hoppas verkligen att det inte blir långvarigt! Jag har försökt säga att jag måste byta blöja på Theo och smugit ut men hon går upp ur sängen efter en stund och följer efter mig.
   Vill ju att hon ska kunna somna med välling och musik själv men just nu känns det väldigt långt borta….

 2. Hej Nadia 🙂
  Emma var likadan, jag satt också jätte länge inne i hennes rum. Och om jag försökte att gå ut så satte hon sig upp. Men jag hörde om en app på iphone ”Baby sound”, och när jag satte på den med ljud från en hårtork 🙂 på ca 20 min. Och så gick jag försiktigt ut. Så hämtade jag min telefon igen när hon hade somnat. Och det funkar varje gång. Kanske värt att prova?

  Har hört att ljudet från en hårtork e precis samma ljud som de hörde när det låg i magen. Tindra kanske e för stor för det, men värt att prova 🙂

  Hoppas du snart får den sömn du behöver.

  Kram Camilla

  1. Det är ju alltid värt att prova, hon har musik som vi spelar varje kväll med visor men det kanske är dags att byta ut dem nu?
   Hur sover Emma nu??

   1. Ja, tyckte absolut du skal prova 🙂 Det fungerade här hemma. Emma sover från 19-07 varje natt..

    Och om hon vaknar om natten så sätter jag bara på appen på telefonen, med ljud från en hårtork 🙂 så sover hon igen 🙂

    Hoppas du snart får sova gott om natten ❤

 3. Ja sånt är verkligen skitjobbigt! Har haft samma med mina barn och det är bara mig de velat åt, så sambon har inte kunnat hjälpa till där. Jag tror att det finns perioder då de bara behöver mer närhet, och oftast går det över av sig själv utan att man behöver ta till stora strider. Det gäller bara att orka med att rida ut stormen, och det är ju inte alltid så lätt alla gånger eftersom man behöver lite egentid och tid att kunna greja utan småbarn i hälarna. Skickar lite styrkekramar!

  1. Tack snälla! Ja det är förmodligen så, Tindra har alltid varit väldigt knuten till mig och vissa perioder kan det vara väldigt påfrestande att aldrig få en riktig paus…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s