Bebis

Morgonstund med guld i mun

 

Jag passade på att fota Tindra på vår sista riktiga lediga morgon tillsammans, visst kommer det fler lediga dagar tillsammans men inga som de underbara dagar som varit då jag vetat att jag får spendera dag ut och dag in med henne. Mammaledigheten är slut och inskolningen har börjat…

Igår vid nio-tiden klev vi in i hallen på förskolan jag, Mattias & Tindra. Små försiktiga steg med pauser emellan för att titta på barn och föräldrar som fyllde hallen, klädde av sig ytterkläder och hälsade på kamrater & fröknar…

När även våra ytterkläder var av och prydligt hängde på Tindras alldeles egna krok steg vi in i en djungel av barn, leksaker och flödande fantasi. Tindra travade försiktigt fram till en gigantisk (i Tindras mått) barnvagn som hon föste runt i rummet. Solen strålade ute och dörren stod på glänt så efter en liten stund gick vi ut och iakttog vår självständiga lilla tjej som utforskade varenda vrå på hela gården med stora fasta steg. Endast ett fåtal gånger höjde hon blicken och tittade efter ögonkontakt med mamma och pappa.

Samling när vi kom in med sång och ramsor och vår lilla tjej tittade storögt på det stora barnen som glatt sjöng med. Middagen gick super bra och aptiten var det inge fel på alls! Mindre bra gick vilostunden då barnen var lite för nyfikna på henne och därför inte riktigt kunde sluta locka på hennes uppmärksamhet. Efter ytterligare lite lek med barnen frågade vi Tindra om det var dags att gå hem, då tippade hon bort mot fönstret och sa ”Eeaa” (Nea) Skorna åkte på fort som ögat och när vi vinkat hej då var det med bestämda steg hon gick raka vägen mot grinden, precis som hon aldrig gjort annat. Innan vi satt oss i bilen hade hon säkert hunnit med en 10-20 ”Eeaa”. Någon minut senare somnade hon i bilen…

Idag när vi kom dit visste hon precis vad som väntade och dagen fylldes med lek i spöregnet, målande och knådande av trolldeg. Idag tog fröken med henne in på vilan och efter några minuter låg hon utslagen på madrassen precis som de andra småttingarna i gruppen. Att få vara med och skola in henne såhär smörjer hjärtat då man får se henne stå på sina egna små ben. Att se de engagerade fröknarna och de härliga och hjälpsamma barnen gör det hela ännu bättre…

Vi älskar dig så otroligt mycket kära lilla barn!! Vi är så stolta över dig och över din nyfikenhet och din vilja att hela tiden sträva framåt! Lyckan är att få älskas utav dig…

7 kommentarer på “Morgonstund med guld i mun

  1. Å herre gud tänk va tiden går fort…lilla skruttan ska in på dagis å ni ska iväg till jobbet… Kul att inskolningen går så bra 🙂 Hoppas att hon ska trivas där framöver å lära sig massor av nya hyss 😉 Jätte härliga bilder på er lilla prinsessa!!! Massa kramar!!!!!

  2. Herregud vilkem vacker unge du har!! Nästan så jag blir tårögd av kärlek trot att jag inte känner dig eller din vackra skapelse. Hennes livsglädje verkligen lyser i ögonen och jag vill nog påstå att hon hyser enorm kärlek till den som håller i kameran 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s