Barn · Bebis · Lillasyster · Lillebror · Liten · Livet · Mat · Utflykt

Insnöade…

När vi vaknade i fredags insåg jag rätt snabbt att vi var insnöade. Mattias har helt nya vinterdäck på bilen så han kom iväg till jobbet men jag ville inte chansa och ev fastna med bilen full av ungar så det fick bli en hemmadag istället för att åka till dagis.

Vid lunchtid tänkte jag att vi skulle passa på att gå ut en stund och leka. Det tog nästan en timme att få på alla barn kläderna och först ut var Lillebror och när jag äntligen fått på och ut Liten hörde jag Lillebror utanför dörren, öppna för att kolla vad som hänt och där satt han på rumpan och grät för att han inte kunde göra en snöängel. Jag trösta honom lite snabbt och fortsatte ta på Lillasyster som vid det här laget börja tröttna och gnugga sig i ögonen. Fick på oss kläderna till slut och gick ut till barnen, ner för altanen med alla tre och hundarna skällde och hoppade av lycka. Mattias skickade ett sms att han ville ha en bild på vinterdäcken så för en sekund släppte jag blicken från pulkan med Lillasyster och vände mig mot bilen och i samma veva välte pulkan och hon rulla ur. Plockade snabbt upp henne och borstade bort snön när jag fick världens lass snö i huvudet och nacken. Min första reaktion var att Liten kastat snöboll på mig och jag tittade upp och skrek för tusan så kallt det var. Hon tittade på mig förskräckt och jag förstod att det inte var hon. Snön kom från jätte granen ovanför mitt huvud och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Satte ner Lillasyster i pulkan och började gå samtidigt som jag försökte lugna ner hundarna. Lillasyster började gnälla rätt så intensivt så jag sa till barnen att jag skulle in och amma henne en snabbis. Lillebror börja gråta och Liten sprang efter mig och sa att pulkan satt fast. Jag sa till henne att lösa det och gick in med Lillasyster som vid det här laget blivit förbannad. Stod och hoppade upp och ner med henne för å lugna henne i jacka och overall och svetten rann längs ryggen. Fick lugnat henne och gick ut till barnen som var utanför på altanen. Ner med alla barn och hundar igen för ett nytt försök. Kom inte längre än till parkeringen innan hon börja gnälla igen så upp med alla barn och hundar och in istället. Tog ner hundarna till hundgården så de åtminstone fick busa i snön en stund. Satte barnen framför barnprogrammet och gick in till sovrummet med Lillasyster för att amma henne och på två röda så sov hon.

När hon vaknade var alla på bra humör igen så vi bestämde oss för att göra pannkakor, kanelpannkakor var önskemålet så så fick det bli. Och vi fick ihop en riktigt fin smet och Lillasyster låg så nöjt och pratade med oss i sin låda medan Liten & Lillebror gjorde pannkakor med mig…

_DSC0180

_DSC0184

Barnen älskar att vara med och laga maten och duktiga är dom också…

_DSC0191

_DSC0194

På vissa bilder ser hon så stor ut, helt ofattbart att hon snart fyller 5år…

_DSC0200

_DSC0209

Dom där systrarna alltså, hur fina som helst! Liten älskar sin Lillasyster och säger ofta att hon älskar henne och att Lillasyster älskar henne med. Hon sitter ofta med henne i famnen, håller handen eller leker med henne i lådan…

_DSC0210

_DSC0221

Världens goaste bebis har vi fått…

_DSC0229

Lite senare när Mattias kommit hem packade vi in oss i bilen för ett besök hos Syster yster och med oss hade vi lite blommor och paket, lite från oss och lite från en barndomsvän till Syster som skickat med mig lite fina presenter. Så himla gulligt och väldigt uppskattat…

_DSC0243

_DSC0245

Lite plockmys var uppdukat och barnen hade ögonen på kakorna…

_DSC0249

Lillasyster, hon som alltid bara somnar i famnen…

_DSC0254

Och så finaste systerdottern med sin pappa, mitt i en gäsp, så liten och så ny endast en vecka gammal…

_DSC0257

Hockyfrillan som gör att man nästan kiknar av skratt, så underbar…

_DSC0259

Nä nu ska jag strax hoppa i säng och sova som resten av familjen. Idag spenderade vi förmiddagen ute i snön, kameran fick följa med så det kommer upp lite bilder från dagen imorgon för nu blir det sängen som sagt…

Sov gott vänner!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s