Hemma hos oss · Hund · Livet · Mat · Utomhus · Våren

Det där med lunch…

Det där med lunch har alltid varit svårt för mig. Inte alls själva ätandet egentligen utan mera görandet. När jag var yngre jobbade jag mycket inom restaurang och där fanns alltid maten till hands så när jag sedan började jobba inom handels blev det till att göra matlådor istället. Lediga dagar skulle man vara kreativ och göra lunch men de allra flesta gångerna var man ju på tok för hungrig för att vara kreativ så snabba lösningar har alltid varit svaret på lunchfrågan som flingor & mjölk, mackor och liknande.

När Liten kom fanns ingen tid i världen på att lägga på lunch till mig själv, all tid gick åt henne och hennes behov och med glädje. Kunde smaka på hennes frukt eller få i mig något litet av de hon åt men för det mesta gick jag från frukost till middag. Sedan när Lillebror kom blev det än värre då jag verkligen inte hade tid för att äta själv! Såhär i efterhand handlar det väl egentligen bara om bra planering har jag förstått, något jag måste saknat helt på min egna lunchfront. Konstigt det där att man inte kan ta tid till sig själv riktigt när det är så viktigt att man själv funkar och mår bra för sina barn.

Efter allt jag gått igenom nu med mina mediciner har jag äntligen fattat grejen. Jag åt så fruktansvärt dåligt under den här perioden just för att det inte fanns utrymme att orka med annat men det har samtidigt fått mig att vilja ta tag i det. För visst var det inte världsbäst innan det heller. Pratat mycket med min sjukgymnast om det där med lunch och mellanmål, konstant hunger och energibristen. Fick en massa bra konkreta tips som faktiskt passar mig och det är väl där skon klämmer i de flesta fall, att man just ska hitta det som kan funka för en själv. För mig handlar det mycket om att maten ska se inbjudande ut också, många gånger kan jag välja bort mat som inte ser så kul ut så även det försöker jag tänka på. Att göra det roligt och trevligt att äta lunch.

Känns otroligt skönt att vara på rätt väg i alla fall och mycket av det dåliga har bytts ut mot grönsaker som jag tycker om och som faktiskt mättar bra mycket längre. Dagens lunch blev rester från igår, broccoli & ädelostpaj med en liten sallad till. Suttit ute i solen och tankat D-vitaminer samtidigt vilket är så skönt.

DSC_0197

DSC_0256

DSC_0247

DSC_0207

DSC_0216

DSC_0211

DSC_0217

DSC_0229

DSC_0242

Fick en helt underbar present av systeryster & hennes sambo när jag var riktigt dålig, en kryapådigpresent. Något jag tittat efter länge, ett kuddfodral av super duktiga Smäm, ja ni ser ju helt underbar!!!

DSC_0288

Och Vin han har fått lite egentid med mig och sluppit löptikarna som fått lite paus även dom…

DSC_0278

Hoppas ni haft en fin dag i solen vänner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s