Uncategorized

Snöstorm…

cimg0002

Precis såhär ser det ut utanför dörren hemma hos oss just nu och ändå har Mattias sopat av verandan när vi kom hem idag vid 6. Snön verkligen öser ner och lite ironiskt är det att jag skrev i en kommentar till Lisa att jag antingen ville ha minst en decimeter snö eller ingen alls, verkar som att någon där uppe hörde mig ;0)

Idag har jag och Nea tävlat, en tävling som jag igentligen anmälde till lite i all hast och senare bestämde jag mig för att avstå men ändrade mig igen. Hur som helst har Nea varit grym i träningen och det kändes verkligen bra tills vi kom in på plan. Hon blev från början störd och missade helt att jag sa stanna på platsen och jag hade lagt ner Nea mitt emot utgången där porten skulle vara stängd men istället var öppen så Nea tittar upp och ser mig gå mot utgången och följer efter. Skit samma tänkte jag och valde att ändå fortsätta. Tandvisningen var inte alls bra, hon har visat tydliga tecken på att hon tycker främlingar är otroligt läskiga den senaste tiden men att se henne springa runt benen och moffa på domaren trodde jag aldrig! Trots detta fick vi en 7 1/2 i poäng. Resterande moment gick inte alls bra. Barn och hundar sprang under läktaren och levde rövare och Nea tappade fokus helt. Vi gick igenom tävlingen med ett gott humör och jag är stolt över min tös ändå. Jag hoppas verkligen att detta bara är tillfälligt och att hon blir sitt vanliga glada jag. Träningen lägger vi på hyllan ett tag för att damma av när hon känns mer stabil. Men självklart kommer det bli mycket miljöträning även om jag absolut inte kommer tvinga något på henne.

Vem vet, jag kanske dammar av Caddy och sätter igång vår träning (Förstå mig rätt han är verkligen inte dammig utan har bara haft ett långt träningsuppehåll)

Ska jobba imån bitti och får gå upp tidigare  ifall det blir till att skotta på morgonen. Risken är ju ganska stor ;0)

Trevlig helg allesammans!!

7 kommentarer på “Snöstorm…

 1. Attans fånig osis……..Men vad bra att du tog det med en klackspark och körde vidare….då går det nog bra nästa gång ska du se! Man kan ju inte göra annat än att köra på, går det bra på träning så får man ju ”öva” lite på att tävla med…Nemo har pausat en bra stund nu och det känns jättebra..vi kommer snart igen.
  Jag tycker du gör HELT RÄTT!!!
  KRAM !!! Pernilla

 2. Tråkigt att hon reagerade så negativt på miljö och tandvisning, men kanske hon är som Silly och är lite överkänslig och lätt att bli låg en stund efter skendräktigheten? (Alltså jag pratar om yttersta nyanser och inte mer, men känner man sin hund så märks även de små nyanserna av skillnader ju.) Dessutom är ju Nea i en knepig ålder så ni fixar det där senare istället! Miljöträning och vila i lydnadsträningen låter som en perfekt plan! Jag har två som behöver miljötränas här, ska vi göra sällskap?

  Stor kramis på er i snöovädret!!

 3. Det var lite komiskt att vi sa förra veckan att vi får tävla om jumboplatsen! Men jag tog nog jätte-jumbon eftersom vi inte ens kom till start! Men som jag skojjade om, 3st fina mini-tuggben för 150kr, *asg*

  Jag får damma av min Norska så vi kan vara med och träna! Så vi har båda ett hundbyte 😉 Vi får ses snart igen! Tack för igår.

  kramis

 4. Tack för ditt recept!!Ska försökamg på det senare idag!:)

  Snön har spridit sig enda hit..det hade varit kul om det kom till julen men nu vill jag ha vår och soooommar!!!:)

  Tråkigt med er tävling men å andra sidan kan det va bra att ta en paus när de är ”omotagliga” eller vad man ska säga..Daisy är också väldigt känslig för omgivningen men det tränar vi på!Sen kan man ju inte ta ifrån dom att de är en ras som ska ha koll på det mesta och ärför blir lite lättstörda,fast allting ju relativt!:)

  Jaha du vi ses snart i Malmö!Nej,inte långt kvar …hih ska bli spännande!Kramar

 5. Har ni provat rallylydnad? Kanske det är roligare för tjejen. Här pillar ingen på en heller… fast om det ska det gå bra i Malmö kanske hon får träna lite tandvisning. Du är ju så duktig på att dressera dina hundar, så att få Nea att SJÄLV visa upp hela garnityret måste vara en baggis – det uppskattas säkert av domaren… sen kan hon ju vinka till honom också.

  Ska bli kul att komma (utan Winston, tror jag) och heja på er allihopa!

 6. Det var ju trist att det gick så på tävlingen, men det var säkert bara en engångsföreteelse! Gudarna ska veta att det kan gå upp och ner mellan tävlingar! =)

  Kram på er i snön!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s