Hund

Neas framtid…

 

För lite mer än ett halvår sedan stod jag inne hos veterinären och fick Neas dom, domen om hennes begränsade framtid. Jag fick höra att hon aldrig skulle få leka med andra hundar igen, att hon aldrig skulle få cykla, springa eller tävla. Att jag för evigt skulle tampas med hennes haltande och även om jag försökte se möjligheterna så kändes det tungt!!

Igår utmanade jag ödet genom att ta med Nea på vår första spring tur på nästan 2 år. Innan jag blev gravid sprang jag flera gånger i veckan och älskade att få lite egen tid tillsammans med hundarna. Jag trodde aldrig att jag skulle ta med mig Nea igen men kände att jag var tvungen att testa och idag var hon stel och stötte lite precis när hon vaknat men hon är inte halt!!! Jag vet att vi alltid kommer behöva tänka i andra banor när det gäller att motionera med Nea men det är med ren glädje i hjärtat som jag kan bygga upp en ny framtid tillsammans med min fina Blå!

Att hon är överviktig hjälper henne verkligen inte och att bara dra ner på maten känns inte rätt, dessutom funkar det inte så bra. Hon behöver för ta ut sig och bli den lyckliga nöjda hund som hon alltid varit. Jag ser en ljus framtid framför oss och skam den som ger sig! Hon kanske aldrig kommer bli någon Elithund men vi har våra mål och tävla det kommer vi!!

Hon gör mig hel min älskade vän!

 

2 kommentarer på “Neas framtid…

  1. Låter så härligt och jag är så glad för dig!! Och för Nea så klart!!
    Går hon på lightfoder? Annars kanske det kan vara en bra grej oxå. Annars håller jag hel med dig, klart hon ska få röra sig o ta ut sig och vara hund för att må bra!! 🙂

    Kramis

  2. Vad skönt!! Att du vågade, hon måste ju få ett liv hon är van vid och VÄRD!!! Så länge hon inte haltar så kan du ju åtmindstånde träna lydnad, det tar ju inte så hårt på kroppen som brukset!! Håller med dig: hon måste få motion i lagom mängd, inte bara dra in på fodret!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s