Barn · Bebis · Livet

För en stund stannade mitt hjärta…

Ända sedan Tindra var riktigt liten har hon haft problem med vätskefyllda ögon. Först trodde och hoppades vi på att det skulle växa bort då det är rätt vanligt med trånga tårkanaler när barnen är små, men det gjorde det inte. Hon har nästan alltid tårar i ögonen och även om hon sitter lugnt framför tvn kan det rinna tårar ner för kinderna trots att hon är glad. Emellanåt blir det infekterat och alldeles kladdigt så vi kände absolut att vi ville ha hjälp med det här. För nästan ett år sedan fick vi en remiss skickad och i höstas var vi hos ögonläkaren som i sin tur skickade oss vidare till operation som nu äntligen blev av.

Vi skrev in Liten igår på förmiddagen och fick komma till ett barnrum fyllt med leksaker, böcker och en stor tv med filmer…

1

Lillebror tror jag pillade på precis allt han kom åt…

2

Liten inspekterar sängen…

3

Lite Bamse i sängen…

5

10

Efter någon timme fick hon lugnande och strax därefter åkte vi ner till operationen där dom först försökte ge henne sömnmedlet via handen men dom fick inte riktigt till det trots att hon snällt låg och grimaserade. Istället fick hon en syrgasmask med ånga och det gick betydligt mycket bättre. Hon satt hopkurad i min famn med huvudet mot mitt bröst och andades, tittade upp mot mig och log samtidigt som hon rynkade på näsan och sekunden senare var hon borta…

4

6

Lillebror bekantade sig med alla sköterskor under tiden och ryktet spred sig snabbt att han var på besök…

7

Själva operationen gick ganska fort och en sköterska kom och hämtade mig för att vara med när Liten skulle vakna. När jag kom in låg hon med en syrgastratt framför ansiktet och sköterskorna försökte få henne att andas själv. Trots en himla massa olika försök gick det mindre bra och för en stund stannade mitt hjärta där jag stod med hennes nalle i handen alldeles intill. Hennes andning var tung och man såg tydligt att hon kämpade. Efter ett tag fick hon syremask igen med luftvidgandegas och när hon legat med det ett tag slog hon upp ögonen och började gnälla, den finaste känslan i världen att få höra det där lilla tjutet…

8

Efter ett tag fick vi äntligen ta tillbaka henne till rummet där hon sakta kvicknade till nedbäddad i den stora sängen. Sköterskan kom in med glass och pannkakor när hon fått i sig lite saft och nästan hela åt hon upp. Vi fick klartecken att åka hem när vi var redo…

11

Theo blev överförtjust över att ha storasyster tillbaka i den spännande sängen och när Tindra var uppe på benen igen sa vi hej då till leksaker och sköterskor…

9

Tack för alla hållna tummar och tack för alla fina kommentarer på Fb!!!

4 kommentarer på “För en stund stannade mitt hjärta…

  1. Usch, gråter ju! Kan precis föreställa mig hur hemska de där sekundrarna var… =( Skönt att allt gått bra i alla fall. Modiga Tindra. ❤

    1. Ja det är otroligt svårt när man känner sig maktlös men för övrigt var det en riktigt bra dag!

    1. Tack! Ja hon var otroligt duktig och samlad trots allt med nålar, sköterskor och maskiner!
      Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s